Första inlägget på sidan!

Äntligen är bloggen igång! det firar vi med ett litet inlägg och tips om kroppsspråk i form av sociala koder.

Orden du säger betyder minst

hund med svans

Något som inte alla människor inser helt medvetet är att kroppsspråket är den allra viktigaste kommunikationskanalen när vi människor pratar med varandra. Precis som djur främst kommunicerar med kroppsspråk (en hund viftar på svansen, öronen etc.) finns dessa rester kvar inom oss.

Om du säger ”jag gillar dig” till någon samtidigt som du ser skitförbannad ut kommer 10/10 människor inte tro dig. Om du säger ”jag är pigg” samtidigt som du inte sovit på 2 dagar och ser jättetrött ut kommer ingen tro dig. Och så vidare, finns många enkla exempel man kan göra för att få fram poängen.

Sociala koder handlar främst om vad du säger

Trots att kroppsspråket är allra viktigast brukar de sociala koderna främst handla om vad man säger. Därför kan man ofta uppfattas som lite falsk när man säger ”rätt” sak fast visar en annan med kroppsspråket. Så för att verkligen inte verka dum och tappa ansiktet bör du tänka på ditt kroppsspråk.

Exempel:

Någon gör ett misstag, till exempel tappar en bricka med mat du ska få. För att rädda situationen säger du ”det gör inget”. Men ser du inte helt obesvärad och lite glad ut kommer det inte fungera. Du kan inte säga ”det gör inget” samtidigt som du ser uppenbart besviken, irriterad och lite arg ut. Då kan du lika gärna säga ”vad fan gör du, idiot!”.

Länkar

Nedanför är länkar till ytterligare intressant läsning kring kroppsspråk och hur man kan använda det till sin fördel:

https://www.foretagande.se/kroppssprak-om-kroppshallning-signaler-och-gester-och-varfor-du-ska-forsta-dem/

http://www.svd.se/sa-kan-du-lasa-kroppssprak#sida-3

https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/driva-eget-foretag/affarsforhandling/kroppssprak