Träning och dess sociala kraft

Ändå sedan vi människor blev allt mer civiliserade har vi börjat träna mer och mer. Det kan sägas börja så smått i antikens Grekland med dess ideal för att sedan fullkomligt explodera under senare delen av 1900-talet. Förutom enskild träning (som vi kommer fokusera på här) är även sporter en klassisk träningsform. Även sporter har sett sin storhetstid från och med 1900-talet och framåt.

staty

Gymmet blir allt populärare

gym

Att träna på gym har blivit en av de allra populäraste träningsformerna från och med 00-talet och framåt. En aldrig sinande ström av videor med tips och motivation finns på Youtube och liknande sidor.

Ofta är det även en social grej att gå till gymmet. Efter jobbet ses man på anläggningen och kör ett förutbestämt pass tillsammans med några vänner. En stor anledning till att det blivit så populärt är troligtvis anpassningsbarheten. Jämfört med t.ex. lagsporter behöver man inte anpassa sig efter massa andra personer. Tränar du ensam är det 100% upp till dig när det vill gå till gymmet, vad du gör och hur länge du stannar. Även om man är 2-3 stycken är det lätt att hitta en tid som passar allihopa.

Vi på Social Auktion är efter mycket om och men också frekventa gym besökare. Vi kan tipsa om några saker för att underlätta och göra gymmet roligare:

  1. Se till att ha ett förutbestämt träningsschema
  2. Anteckna framstegen, pass för pass
  3. Använd kosttillskott såsom proteinpulver och kreatin

Vi kan för övrigt tipsa om det enligt oss bästa proteinpulvret just nu, Core Whey. Träning är enbart positivt, du blir snyggare, friskare och gladare!

Lagsporter är social träning

Om gymträning ibland är lite ensligt är lagsporter den raka motsatsen. Sporter som till exempel fotboll kräver ett stort samspel mellan individerna. Det sociala spelet blir då mycket viktigt. Passar du inte in i ett lag rent socialt kan det också vara svårt att komma in i det fysiska spelet. Proffsspelare har såklart sällan detta problem, men det händer även på högsta nivån. Som man brukar säga är ett sammansvetsat lag ett starkt lag!